AKTUÁLIS
   

KLUBUNK KARÁCSONYKOR
(2017. DECEMBER 25,26-ÁN) ZÁRVA TART!

F E L H Í V Á S

társasági vállalkozóknak adókedvezményes támogatásra. A közhasznú Fészek Művészklub támogatása sokat segíthet rendkívül nehéz helyzetén, ugyanakkor jelentős adókedvezményt nyújt az adományozó számára is. A társaságok esetében a társasági adótörvény 7.§ (1) bekezdés z/ pontja szerint a közhasznú szervezetek egyszeri vagy tartós adományozási szerződés keretében adott támogatása jelentős adókedvezményel járhat: - egyszeri támogatás esetén (költségkénti leíráson túl) az adott összeg 20%-a adóalapot csökkentő tényező, - tartós, több évre szóló támogatási szerződés esetén további 20% (összesen 40%) leírható. Tartós támogatás esetén az összeg az adományozó évenkénti lehetőségei szerint változó is lehet, azonban nem lehet nagyobb, mint az adózás előtti mindenkori eredmény. Ha a befizetés 2016 . december 31 - ig ( ! ) megtörténik (a Fészek Művészklub 11707024-20260103-00000000 OTP-bankszámlaszámán vagy készpénzben a gazdasági irodában), az adókedvezmény igénybevételére jogosító igazolást 2017. január 31-ig kiadjuk, így a 2016. évi adóbevallásban érvényesíthető. Az igazolást kívánságra a kifizetéssel egy időben is kiadjuk.

Felkerült honlapunkra az Új Magyar Művek XIX. Hangversenyciklusa műsora.

Korábbi rendezvényeinkről a Program­archívumban lehet tájékozódni.

Honlapunkon megtekinthetők Kontra Ágnes, Kovács Lola, Erdődy József Attila, Kaliczka Patrícia, valamint El Kazovszkij, Fehér Zoltán, Kecskés Péter és Szotyory László kiállítása, továbbá a ko­ráb­bi ki­ál­lí­tók ké­pei.

Három helyiségből álló, összesen 53 m²-es BÚTOROZOTT IRODA a Fészek Művészklub I. emeletén hosszabb távra BÉRBEADÓ.
Bérleti díj: 240 000 Ft + áfa / hó, melyben a közművek díja: FŰTÉS, VILLANY, VÍZ, CSATORNAHASZNÁLAT, valamint TAKARÍTÁS igénybevétele is BENNE VAN. Megtekintés végett érdeklődni Galambos Tibor igazgatónál, e-mailen lehet.

Kazán István Kamaraszínház


Bemutatkozás


további infó
  

Képek klubunk részleges felújításáról a XIX. századi belsőépítészetet rekonstruálva; videós betekintés (34 mp)

A Fészek Művészklub jövőképe pénzügyi helyzetének rendezésére.
Letölthető: PDF (3,4 MB) vagy DOC (10 MB)

A Fészek Művészklub a hetvenes években – betekintés korábbi rendezvényeinkbe
A Fészek Művészklub alapszabálya
A Fészek Művészklub 2014. évi beszámolója (PDF) (2013, 2012, 2011, 2010, 2009)

BEVEZETŐ
   


Meggyőződéssel vallom, hogy a Fészek Művészklub arra hivatott, hogy az ország, sőt Európa hazánkba látogató vezető értelmiségének klubkeretek közötti kulturált találkozási színtere legyen. E találkozások tartalmát, értelmét illetően Heltai Jenő-idézettel hívom és várom az érdeklődőket.

Galambos Tibor – igazgató

„A FÉSZEK hasonlatos az udvarán álló nagy fához. Ültetek már hajnali órán ez alatt a jóságos fa alatt? Hallottátok már azt a diadalmas pogány himnuszt, amelyet lombjainak sűrűjéből száz madártorok muzsikál ilyenkor a fölkelő nap felé?

És gondoltatok-e már arra, itt egy hozsannában olvad össze az a százféle ima, melyből egy hódolást tömjénez az élet felé: ez a mi hangunk, a mi imánk is? Mi is, énekesek, festők, szobrászok, színészek, építészek, muzsikusok, írók, egy fészek százféle lakói százféle módon, de ugyanazzal a hittel és alázatossággal szolgáljuk az urat, kinek neve Szépség.

Nem szabad megfeledkeznünk arról, amiből hitem szerint igazi erejét meríti a FÉSZEK: a szabadság szelleméről. Forró kívánságom, hogy ezen a gyönyörű helyen az idők végéig művésznek és embernek, szabadnak érezhesse magát mindenki.”

 

               
Visszalépés a kezdőoldalra... Go to the English language version...